NHT Naturlig Hormonterapi®Et forløb med NHT Naturlig Hormonterapi® tager altid udgangspunkt i en hormontest. Med den får du indblik i, hvordan din krop fungerer, hvordan niveauerne af vigtige hormoner er og om der er hormonelle mangler og ubalancer, der eventuelt skal rettes op på. Testen viser niveauerne af  østradiol, østriol, progesteron, testosteron, DHEA og cortisol. Den kan f.eks. bruges til at igangsætte en behandling med bioidentiske hormoner sammen med din læge.

Hormontesten foregår med spytprøver, som er mere velegnede end blodprøver til måling af de frie, aktive hormoner. Testen bliver analyseret på et tysk laboratorium. Den er let og smertefri og laves derhjemme. Du bestiller og betaler testen hos mig, og så får du et testsæt tilsendt sammen med en vejledning i at tage den. Når du har lavet prøven, sender du den til laboratoriet i den vedlagte svar-kuvert. 


Inden konsultationen får du tilsendt et grundigt spørgeskema, som sammen med testresultatet er udgangspunktet for konsultationen.  Til konsultationen får du vejledning i at genoprette eventuelle ubalancer og mangler. I NHT Naturlig Hormonterapi® bruger vi en række naturlige midler til at styrke de hormonproducerende kirtler og påvirke omdannelserne af hormoner - det er f.eks. kost, vitaminer og mineraler og andre næringsstoffer. Vi ser også på nogle af de faktorer, som bidrager til hormonelle ubalancer, såsom stress, belastning med hormonforstyrrende stoffer osv. 


Oversigt over nogle af de midler, der indgår i NHT Naturlig Hormonterapi®
Vitaminer, mineraler, gavnlige fedtstoffer
Stress-håndtering
Kost
Udrensning af hormonforstyrrende stoffer
Homøopatiske midler
Hjælp til fordøjelsen, probiotika mm.

Hvor lang tid tager det og hvor mange konsultationer skal man have?
Det er meget individuelt og afhænger af din situation, hvor længe du har haft gener, symptomer eller sygdom. De fleste mærker hurtigt forbedringer - i løbet af de første uger efter at de er gået i gang med de anbefalede tiltag. For nogen er det nok med den første konsultation og en opfølgende konsultation, for andre er der behov for et længerevarende forløb. Under alle omstændigheder er det godt at få lavet en ny hormontest efter 3-6 måneder, så man kan se, at der sker forbedringer med de ting, man gør. 

Den vejledning, jeg giver, er baseret på den videnskabelige forskning, som er fremlagt i bogen "Naturlig hormonterapi." Du kan læse mere om naturlig hormonterapi på websiden for NHT Naturlig Hormonterapi ®.